Ervaringen

Mijn zoontje kreeg de diagnose autisme met een verstandelijke beperking al op een hele jonge leeftijd. Als moeder zijnde was ik constant bezig naar het zoeken van hulp, antwoorden en rust. Rust voor hem maar ook voor onszelf.

Lisette was de kinderfysiotherapeute op het kinderdagcentrum waar mijn zoontje mocht starten. Destijds was het aankleden een absolute ramp. Hij wilde het liefst geen kleren aan en trok dit dan ook op alle willekeurige momenten zowel in huis als buitenshuis, ( kleren, schoenen maar ook destijds zijn luier ) met een enorme snelheid uit en het aantrekken was haast niet meer mogelijk. Elk moment met kleding was een grote ellende en frustratie.

Lisette kwam in beeld en haalde mijn zoon wekelijks van de groep op om hem individueel te behandelen. De veranderingen die ik bij hem zag in deze korte tijd waren verbazingwekkend. Ze nodigde me uit om een behandeling bij te wonen en met heel veel bewondering heb ik hiernaar gekeken. Hoe zij met hem omging en hoe hij haar begreep was erg speciaal. Hoe zij hem aanvoelde en kon sturen naar een andere beweging heeft enorme invloed gehad op mijn zoon maar ook op ons gezin.

Lisette leerde me wat ik kon doen om hem hierbij te helpen zodat ik dit thuis kon voortzetten.  Via berichtjes liet ze het mij weten als zij bijzonderheden zag waar ze aan wilde werken of als zij vond dat daar even extra aandacht aan gegeven moest worden. Als ik vragen of zorgen had en vroeg of zij hiernaar wilde kijken, ging zij altijd met mijn zorgen aan de slag en communiceerde mij hierover terug. Ik voelde me gehoord.

Lisette heeft mijn zoon 3 jaar individueel behandeld en alleen zij en mijn gezin, weten hoeveel zij hem en ons hierbij heeft geholpen. Als hij door haar behandeld was zag ik dezelfde dag bij het ophalen hoeveel lichamelijke ontspanning hij had. Lisette is voor mijn zoon en voor mij veel meer geweest dan een kinderfysiotherapeute. Zij was betrokken in zijn welzijn.

De passie die ze uitstraalt voor haar werk is iets om zeer trots op te zijn! Mijn zoon is inmiddels 6 jaar en kan zelf zijn kleren en schoenen aan en uitrekken! Ik gun het iedereen om de kennis en kracht van Lisette te mogen ervaren.

G. Voorn

Tobias kwam bij Lisette via Youké omdat hij een motorische achterstand en sociaal emotioneel achterstand had. Wat is hij in de afgelopen jaren gegroeid mede dankzij Lisette! Zij had meteen door hoe je hem beste kon benaderen. Hij voelde zich vertrouwt en op zijn gemak. Dankzij haar oplettendheid verwees ze door naar de kinderarts en later uitgekomen bij de revalidatie arts en de Hoogstraat. Dit wegens zijn forse hypermobiliteit. Haar begeleiding van zoveel kind als ouder is echt goud waard. Ik voel mij gezien en gehoord in me zorgen en bovenal maakt Tobias mooie vooruitgang!! Ook Charlotte kwam bij haar met hypermobiliteit en ook haar heeft ze heel mooi begeleid. Zij ziet het hele plaatje en niet alleen het "probleem" kind. Ouders kunnen zichzelf zijn bij haar. Bedankt voor al je goede zorgen. Je bent een topper!

Anita

neem contact op
Bezig met laden